Příběh jedné Uchihy - Kap. 13

Docela jsem se rozepsala a ani bych nevěřila, že tak rychle napíšu další díl.
Ale asi mě popadla nějaká múza, či co...
Jen doufám, že to bude vše dost srozumitelné.
Jestli někdy děvčata věřila na zázraky, tak to bylo snad jen, když jim jako malým donesl dárky na Vánoce, Hoteišó. Hanare se totiž docela rychle, na to v jakém stavu byla, dala dohromady. Prsty sice ještě s těží pohnula a chůze? To byla velice nepříjemná činnost, kterou Hanare bez berlí nezvládala. 
Ty jí naštěstí vyrobil Den, otec Fumiko a Hiroko. Byl to urostlý muž, ovšem jeho věk se na něm podepsal.
Potom, co se v jeho rodině stalo tolik špatných věcí, rozhodl se vzdát svého postu velitele armády a začal se věnovat tkalcovství. Bylo to velice netypické zaměstnání pro muže, ale jeho výrobky byly velice uznávané a prodávané. Takže na to, aby užil své poslední dvě dcery a jeho budoucí vnouče to stačilo. A ochránit je, to byl nejmenší problém, přece to byl válečník. Často vyprávěl Hanare své zážitky z válek, protože ta je jako jediná snad poslouchala s nadšením a dobrovolně. On se aspoň mohl vyzpovídat ze svých otřesných zvěrstev, které musel udělat. Nebyl na ně pyšný, ale k tomu došel až v posledních letech svého života. Sám nevěřil, že by toho mohl někdy litovat.

Nějaký čas Hanare brala odvahu se zeptat, proč ji zachránil. Tohle nebylo docela zvykem a u Uchihů, to bylo teprv něco neobvyklého. A když už se odhodlala, tak se dozvěděla, něco co by raději zas rychle zapomněla. 
Den měl ženu a ještě dvě dcery. Jeho manželka zemřela, při porodu jeho čtvrté dcery a ta pár dní na to opustila také tento svět. Bohužel u toho nebyl a to, že obě zemřely, se dozvěděl, až přišel po třech měsících domů, kde našel svoje tři dcery a jeho matku, která jak věděl, tu nebude dlouho. Jeho nejstarší dcera Kimiko tak převzala veškerou zodpovědnost domácnosti na sebe, když jeho matka zemřela. 
Jednoho večera, když byl otec mimo vesnici na dlouho dobu, je napadla pětice mladých Uchihů a Kimiko znásilnili. Tehdy naštěstí nechaly její dvě mladší sestry na pokoji. Kimiko, ale otěhotněla, a když byla v šestém měsíci, tak přišli znova. Ne jen, že jí znásilnili, ale i zbili a tak přišla o své dítě. To Kimiko neunesla a spáchala sebevraždu, bylo jí teprv osmnáct.
Hiroko znásilnila ta samá pětice, když jí bylo čerstvě sedmnáct, dva roky po tom, co zemřela její sestra Kimiko. To už byl sice Den doma, ale tehdy svou dceru nedokázal ochránit, když byla mimo domov. Od té doby děvčata ven samotná nechodila. 
A proč tedy zachránil ji, byla podobná jeho dceři Kimiko a taky se nedokázal dívat na to, jak by další děvče přišlo jen tak o život. 

Jak Hanare brzo došlo, Fumiko, byla velice divoké dítě a občas jí zklidnit byl nadlidský výkon, ale jí se to dařilo. Měla totiž k Hanare respekt a to jejich otec po tolika ztrátách neměl. Chtěl, aby si dětství užila a sňatek? Do toho děvčata nenutil. Bylo totiž zvykem, že se dost mladé děvče přislíbilo nějakému chlapci. 
"Až se úplně uzdravíš, tak odejdeš do hlavní vesnice? A proč," zeptala se Fumiko u večeře, "Tobě se u nás nelíbí?"
Hanare se usmála a musela dobře zformulovat svoji odpověď. Nechtěla vyznít, že se jí tu nelíbí. To nebyla pravda, bylo tu to fajn. Naučila děvčata něco o bylinkách a jejich otec zas tkát látky, i když si to nezkusila. Takže to znala teoreticky.
"Mně se tu líbí a moc. Jsem vám vděčná za všechno, ale nemůžu tu zůstat. Někdo mi dal slib a já si ho chci vybrat."
"Co je to za chlapa?"
"Jak jsi přišla na to, že je to chlap?"
"Protože jsi změnila tón svého hlasu," řekla klidně Hiroko.
"Jmenuje se Madara."
"Jako náš vedoucí klanu, Madara?"
"No, to je těžký říct. Pokud má bratra Izunu."
"Počkej, chceš mi říct, že ten muž, co jsi mu zachránila život v Senju klanu byl Madara?"Otázka od Den-sama ji trochu zaskočila. Zněl pobaveně a trochu snad i nevěřícně.
"Ano," řekla nakonec klidně.
"Tomu nevěřím."
"Věřte nebo nevěřte, já vím své."
"Kdysi jsem byl pod velením jeho otce."
"Podle Madary to nebyl moc dobrý člověk, nechal zabít svého syna." Muž se na ni nejistě podíval. Právě na něco kápla. 
"Moje teorie je ta, že..."
"Dobře, věřím," řekl okamžitě, aby tuhle konverzaci uzavřel, měl pocit, že ví, kam Hanare míří. Na to, že většina žen byly vážně puťky, tak se Hanare lišila od té většiny. Vlastní hlava, silný charakter a něco nebezpečného uvnitř ní.

Byl zrovna překrásný jarní večer. Hanare už nějakou dobu nepotřebovala berle a v rukách začala mít větší cit. Všechno na okolo se pomalu vzpamatovávalo z tuhé zimy. 
Hanare seděl na jejich zahradě a vypadala dosti soustředěně. Od doby, co naposledy použila své schopnosti, uběhlo několik měsíců. Už to několikrát zkoušela, ale vyvolat její motýlky se jí nedařilo, až teď. 
Sama zaregistrovala, že k fialovým přibyli i modří. Dokonce někteří byli na kombinování oběma barvami. Měla pocit, že to souvisí s tím, jak skočila z vodopádu do ledové vody.  
Stoupla si a sevřela ruku v pěst a dvěma prsty poslala dva motýlky do stromu. Oba se do něj zabodly, přišlo jí, že se i její schopnosti zlepšily na to, že je nějakou dobu nepoužila. 
"Zajímavá technika a na člena Uchiha klanu dost nezvyklá."
"Ale nevypadáte překvapeně. Madara myslel, že je v genjutsu, když to poprvé viděl," řekla Hanare a podívala se na Dena.

"Znal jsem ženu, která to něco podobného používala. Akorát ta měla místo motýlů kunaie. Jmenovala se Uchiha Reina, byla to dost silná osobnost a byla individualista. Nikdy jsem nevěřil, že žena může mít větší kuráž a schopnosti v boji než muž. Ona byla žijící důkaz toho, že to je možné.A abych nezapomněl, byla to mistryně genjutsu své doby," podíval se na Hanare a nakonec dodal, "Ale neměla takovou ladnost v používání jako ty. Připadá mi, že jsi v tom lepší než ona."
"Děkuji."
"Ale i tak to chce dopilovat," rýpl si do ní a Hanare se zasmála. 
  
"Jistě, budu to trénovat."
"To si myslím." Jeho hlas zněl tak velitelsky, že se Hanare opět rozesmála a posadila se na zem.
"Kdy chceš vyrazit?"
"Za pár dní, chodit už můžu," podívala se na své nohy.
"Napadlo mně, že tě doprovodíme. Slíbil jsem děvčatům, že je někdy vezmu do hlavního města na trhy. Vím, že se Hiroko má šetřit, takže si půjčím povoz a rovnou tam prodám i nějaké látky. A kdyby to náhodou nevyšlo u Madary tak si tě aspoň Fumiko odveze domů zpátky."
"Hm... Tak to si dokážu i živě představit, jak ležím svázaná v povoze a ona si mě vítězně veze domů, jako nějakou trofej." Po téhle větě se pro změnu smál Den. 


V pozdních večerních hodinách, kdy každý normální člověk spal. Hanare probudil hysterický křik obou děvčat, zprvu si myslela, že je to zas Fumiko, která má zase nějakou noční můru. U ní to bylo celkem běžná věc. Ale pak se uvědomila, že slyšela hlas Hiroko, což bylo nezvyklé. Následně uslyšela kroky. Někdo šel do jejího pokoje. Její schopnosti se dosti rychle ozvaly v obraném módu. Takže, když neznámí návštěvník vkročil do jejího pokoje, neviděl nikoho. Jen prázdný pokoj.
"Asi už odešla, pár lidí tvrdilo, že od nich brzo odejde," zakřičel směrem do obývací místnosti. Když muž po kontrole pokoje odešel, prošla otevřenými dveřmi a naproti ní ležel v kuchyni Den. Rychle proběhla do protější místnosti a snažila se zjistit jak na tom je.
"Han, mě už nepomůžeš pomoci, ale mým dcerám ano. Jsou to zas oni. Tentokrát jsem selhal." Hlas přiměl opět toho samého muže vrátit se. 

Po dlouhé době v sobě ucítila šílenou zlost, až to hezké nebylo. Vzala rozžhavený pohrabáč z krbu a když muž stál ve dveřích, tak ho Hanare vší silou bodla pohrabáčem mezi oči. Na místě mrtví. 
"To si říkáte chlapy pánové, když si dovolujete na dítě a těhotnou." Sama nemohla uvěřit, jak to arogantně řekla. Oba muži se na ni podívali. Jeden odhodil Hiroko na zen a pomalými kroky si to mířil k Hanare. Co by mu mohla ta holčička udělat?
"Na to, abys mě zabil, bys potřeboval koule a to ty nemáš." Muž tasil katanu a Hanare se v očích objevil sharingan. Tentokrát v jejích očích přibil další Tomoe. Stačil jeden jediný pohled a muž se před ní zastavil. Nedokázal ovládat své tělo. 
"K čemu je ti sharingan, když ho neumíš ani použít." Ani jeho sharingan nestačil na na její genjutsu. V životě takto nebyla naštvaná. A její hněv se odrážel v tom, jak používala své schopnosti. Druhý muž, co držel Fumiko, ji odhodil taky na zem a rozběhl se na ni.
"Zabij." Zaznělo místností a oba dva muži se dali do boje. Muž, kterého Hanare zmanipulovala, byl docela rychle zabit, to ani sama netipovala, ale stačilo k druhému muži natáhnout ruku a její motýlci dílo dokonali.


Pro obě děvčata se to všechno sehrálo rychle, nemohly uvěřit vlastním očím, čeho byla Hanare schopna v tak krátké chvíli. 
"Táta," zakřičela Fumiko a Hanare ji stáhla k sobě a objali ji. Při pohledu do očí Hiroko, zabořila zrak do země. To byla jasná zpráva, říkající, že je jejich otec mrtev.




Komentáře

  1. NÉ!!!! DEN NEMŮŽE JEN TAK UMŘÍT A NECHAT SVÉ DRAHOCENNÉ DCERUŠKY SAMOTNÉ!!!!!
    VŽDYŤ BUDE MÍT BRZO VNOUČE!!!!! KDO TEĎ BUDE TEN HODNÝ DĚDEČEK????? PROSÍM RYCHLE DALŠÍ!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. a děkuji za tenhle a za ten předchozí díl :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač... :) Další díl vydám v úterý... Když už jsem ho 2* dala v úterý, tak ho budu vydávat v úterý... :D než zas přestanu stíhat... :D
      To je dobrá otázka, kdo bude hodný dědeček... Ale nech se překvapit! :)
      Děkuji za komentáře! :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji, že jste okomentovali tento příspěvek! :)