Hana Straka/Elster/Kasasagi

Už nějakou dobu jsem si říkala, že bych přece jen mohla vám trochu přiblížit moji hlavní hrdinku fanfikce Butterfly effect, Hanu Kasasagi. Rozhodla jsem se tedy sepsat něco o jejím životě, abyste to měli ucelené, je vcelku možné, že se v příběhu o ní dozvíte ještě něco nového nebo naopak od některých věcí upustím, ale to spíše bude jejím vývojem.  
Chtěla bych také uvést, že její profil budu aktualizovat o fotografie, ale také o další informace a poznatky o její osobě.

Jméno: Hana

V Japonku znamená Hana v překladu květ, což vystihuje to, že Hana miluje květiny.

Příjmení: Straka / Elster / Kasasagi

Vše znamená jedno a totéž malého ptáčka, který rád krade blýskavé věci, Straku.

Proč tolik příjmení?
Hana se původně narodila, jako Hana Elster, to jí dala její matka, která chtěla poukázat na to čí je to dcera, bez ohledu na to, že to její dceři způsobí nemalé trable. Mstila se Haně za svou vlastní chybu, kdy se znovu potkala s biologickým otcem Hany, který byl nadcházející hlava mafiánské rodiny Nikolausem Elsterem, působící převážně v Rakousku, a strávila s ním jejich poslední společnou noc. 

Po tom, co se o Haně dozvěděla rodina Elster se jí tak trochu ujali, jen po Nikolausově ztrátě křídel a úmrtí jeho otce, se rozhodli, že se Haně budou stranit a tím ji ochránit před Collectorem. Tehdy v jejích necelých 12 letech Hanu přejmenovali na Hanu Straku s tím, že v rodném listě bylo pozměněno i jméno otce na Nikolaus Straka. I když příjmení neslo stejný význam, pořád se jednalo o dvě různá znění příjmení z jiných států.

Hana po příjezdu do Japonska po třetí tak trochu z vlastní iniciativy mění své příjmení spíše z toho důvodu, aby se lépe vyslovovalo jeho obyvatelům a nepůsobila tolik nápadně na Hana Kasasagi. I když její evropský vzhled je docela nápadný, většinu rozhovorů se tedy snažila dělat telefonicky, kdy při představení nevzbuzovala tolik podezření.

Hero jméno: Deilephilia

Hana dlouho neměla žádné Hero jméno skoro až do svých 20 let, při absolvování kurzu, který zajišťovala Hero Public Safe Commission se Hana potkala s chlapcem, který se jí představil jako Tenko Shigaraki. Ten byl uchvácen jejími křídly, protože se za žití v Japonsku nesetkal s touto mutací ani s osobou, která by neměla problém jak s jeho vizáží tak s jeho dost vratkou povahou. Shigarakiho dost zajímalo po jakém motýlu má křídla a Hanu mu ho našla. Lišaj Vrbkový v latině Deilephila Elpenor. Což Shigarakiho při dohledávání informací nadchne a při jedné z jeho slabých chvilek, kdy zápasí s horečkami jí  řekne - "Víš, že se v latině, řekneš Deilephila." a po chvíli dodá "To by bylo super jméno pro hrdinu... Jen by to chtělo něco zvučnějšího... Deilephilia..."  A tak si Hana přisvojí Pro Hero jméno Deilephilia.

 
Villain jméno: Moth

Hana se po tom, co jí změnili jméno a začali se jí opět stranit ocitá sama a bez peněz. Žijící na internátu a chodící na Hero školu v České republice se rozhodne pomoci, dětem, které trápí na internátu jeptišky v čele s matkou představenou. Tento internát je spíše místo, kam rodiče odložili své děti, protože se o ně nechtěli starat a bylo jim celkem fuk, co se tam s nimi děje. Hana se tedy rozhodne vypomáhat při loupežích jako hacker, aby mohla vydělat peníze, o kterých by sestry nevěděly a ona tak mohla kupovat potřebné věci pro děti. Ve světe hackerů se pojmenovala jako Moth (Můra), což opět odkazuje na její křídla, která dokáží měnit barvu na tmavě zelenou a fialovou. Později zjišťuje, že se jí mění i oči. 



Věk: 25  / v prvním díle Butterfly effect

Narozeniny: 22. Prosince

Znamení: Kozoroh

Osobnost Kozoroha

Pro Kozorohy je typická ambiciózní a cílevědomá povaha. Toto znamení je pod vládou živlu Země, úspěch je pro jeho zrozence velmi důležitý. Touží po uznání. Myslí dlouhodobě a dokážou se pro své cíle ledasčeho příjemného zříct. Jsou spolehliví a odpovědní. Svou povahou jsou introverti a hloubky jejich duše zná jen pár blízkých přátel, před ostatními skrývají své zranitelné nitro pod pevnou slupkou.

Žena Kozoroh
Je to klidná a vyrovnaná povaha, která se snaží lidem ve svém okolí vyhovět. Než něco udělá, pořádně si to promyslí. Působí vážným a důstojným dojmem a má smysl pro povinnost.

Pohlaví: Žena

Orientace: Bisexuál

Orientace Hany je bisexuální s tím, že pokud jde o muže je to trochu komplikovanější, Hana se jako devítiletá holčička stala málem obětí znásilnění. Ve starším věku se dokázala s tímto traumatem určitým způsobem vypořádat. Děsí si ovšem příliš vysocí, svalnatí muži, kteří nemají přívětiví pohled (Do tohoto typu Hana řadí Endeavora a All Mighta). Krom toho nemá ráda, pokud muž vyloženě zapáchá alkoholem a cigaretami. Hana ovšem nemá problém chodit či se jakkoliv dvořit ženám, měla vztah se svou týmovou kolegyní Falcon (Alena Kovářová), s kterou se chtěly dokonce i brát. 

Váha: 55 kg

Neboť má Hana za sebou mnoho trápení, stresu a její pracovní nasazení je vysoké, i když se to nezdá dost často zapomíná jíst a tak její váha za těžkých období klesá pod 50kg a tím i několik měsíců trpí podváhou.

Osobnost: INFJ-T


Pro Advokáty je svět plný nerovnosti – ale nemusel by být. Žádný jiný osobnostní typ se nehodí lépe k vytváření hnutí na nápravu nepravostí, bez ohledu na to, zda jsou velké nebo malé. Advokáti však nesmí zapomínat, že při snaze o nápravu světa se musí starat také o sebe.

Výška: 163 cm

Krevní skupina: 0

Barva očí: Tmavě fialová 

Barva vlasů: původně brunetka, momentálně blondýna (odbarvuje si vlasy)

Quirk: Krystalová manipulace

Popis: 

Toho čeho si na Haně můžete všimnout hned jsou její křídla tedy pokud je má roztáhle za zády, ne zrovna spadené dolů. Většinou je můžete vidět v kombinaci barev růžová a světle zelená, při téhle kombinaci ji zůstávají i fialová barva očí. Pak je tu ještě jedna kombinace a to fialovomodrá s tmavě zelenou, při téhle kombinaci se mění i Haně oči na zelnou, což dlouho dobu nebude vědět, protože nikdy se nenaštvala natolik, aby se barva změnila v její normální podobě jejich křídel. Tato kombinace ji jakkoliv nedělá silnější, je to jen něco jako výstraha, ji samotnou zbavuje morálních zásad, kdy ji v hlavě funguje jen chraň a přežij. Tohle měnění barev křídel má po otcově rodině, ale to, co se děje psychicky při tom, zas po matčině šílenství. 

Motýlí křídla: 
V normální verzi svá křídla používá k rychlejší přepravě, ale nedokáže zas úplně rychle létat. Hana se v letu nebude nikdy schopna vyrovnat Hawksovi či dokonce Elein nebo Aleně, je o dost pomalejší, ale stačí jí to. V této verzi jsou její křídla náchylná na mráz, žár a doteky. Mráz a žár jsou asi jasné, křídla se jí ničí, co se týká doteků jde spíš o doteky různých předmětů, o které si je může poškodit (dřevo, při pádu na nějaký hrubý povrch, atd...). Tak jako motýli má Hana na těch svých prášek, který umožňuje létat, na rozdíl od motýlů se tento prášek obnovuje, takže při pohlazení křídel se nemusí bát, že by pak nevzlétla (např. matka jejího otce, je na tom hůře, té se prášek neobnovuje, proto se dočtete, že její křídla jsou spíše na okrasu než na let).
Pokud se její křídla poškodí, roztrhnou nebo dokonce utrhnou a zůstane jí část v zádech, dokáže je spravit, tím, že při menším poškození svá křídla promění v krystaly a pak zpět. Při utrhnutí je musí proměnit a doskládat chybějící část (můžete se to pak dočíst v kapitole 5).

Krystalová křídla:
Hana svá křídla umí měnit na krystaly, přesněji řečeno šupinky na křídlech mění v krystaly. Svá křídla v této podobně umí rozpínat, rozkládat i barvy krystalů bývají odlišné. Tvrdost jejích křídel v krystalové podobě, určuje velikost, pokud jsou v normální velikosti, jsou dostatečně tvrdá a mohou se srovnávat s diamanty, pokud je rozpíná do větší velikostí nejsou už tak tvrdá, za to těchto krystalů může ovládat více. 
Při této podobě neumí létat, musí zůstat na zemi a pokud se chce přemisťovat musí po svých, avšak i tato podoba má své omezení. Nemůže v ní zůstat dlouhou dobu, musí si dávat přestávky, aby v tato podoba nebyla trvalá a nemohla by pak létat. Začíná to tuhnutím a bolestí v oblasti spojení zad a křídel. Vždy pak musí aspoň dvě minuty počkat než je může použit znovu. 

Krystalová manipulace: 
Hana dokáže ovládat krystaly z křídel tak i ty které vytvoří. Liší se to však v tom, že při křídlech ji nedělá problém ovládat několik desítek krystalů. Ovšem, když používá vytvořené, umí ovládat vždy jen určité množství. (Proto Hawkse poukazuje na to, že Hana nedokáže to, co dřív, když jí momentálně chybí křídla) 
Když Hana přišla díky Collectorovi o křídla její schopnost se rozvinula, byla naznačena už předtím v její minulosti, kdy skončila v nemocnici. Tak jako křídla, kůži tvoří šupinky, které se Hana naučí měnit v dost tvrdé krystaly. Jen povrchově, což znamená, že i když jí to udělá silnější při náporu jí můžou popraskat kosti. V této podobě také nemůže zůstat pořád, tak jako u křídel, jak její tělo začíná tuhnout je zle. Pro zajímavost:
Neboť umí ovládat krystaly za pomoci mysli, dokáže kůži oddělit od svých svalů a využít v boji. Hana tohle využije minimálně v příběhu, protože je to hodně bolestivé. Stahování kůže za živa. I když si krystal vrátí zpět, místo je na dotek bolestivé, pálí a vzniká jí tam modřina, které tam zůstává velice dlouho.
Hana umí své krystaly rozbít pomocí své mysli, vzniká tak třpytivý prášek, ten však ovládat neumí, ale nevztahuje se to na miniaturní krystalky.

Výroba krystalů:
Když chce Hana vytvořit krystaly, umí na určitou dobu ovládat materiál, z kterého tyto kameny vznikají, což je prach, písek, různé sutiny a vysoký žár. Takže výbavou jejího Hero obleku jsou speciální tepelné rukavice, které jí poskytují vysoké teploty na vytvoření krystalu. 
Hana může vyrobit cokoliv chce (dokonce neztrácí na funkčnosti, pokud zná mechanismus, viz. pouta.), těžší jsou velké předměty, to už potřebuje jiný zdroj žáru, aby jej mohla vyrobit.
Výrobu krystalů jí naučila její babička, která jí naučila míchání barev, aby vypadaly esteticky. V tomto věku ani neví, že čím déle stráví na výrobě daného krystalu tím je jeho struktura a tvrdost srovnatelná s diamantem. (Proto ji v pozdějším věku bude Nikolaus chtít přesvědčit, aby se k nim vrátila. Byla by totiž velkým přínosem v rodinném byznysu. Hana totiž otci za to, že jí naučil létat, věnuje její první vyrobený krystal v jejich barvách křídel, který Nikolaus nosí většinou na svém krku a málokdy ho sundává. Podle něho zjistí, že Hana umí vytvořit diamant, který se ztotožňuje s přírodními.)

Hero kostým:
Její hero kostým navrhl Tomura, kdy si vlastně uvědomil, že Hana žádný nemá. Sama v té době balancovala na hraně zákona a sama nevěděla, kam samu sebe zařadit. Tomura jí udělal dva a to z toho důvodu, že sám chtěl vyzkoušet, jak by se mu spolupracovalo s Hanou, kdyby jen přece opustil od jeho plánů. 
Její normální kostým je v barvách jejích křídel, kdy zakrývá vše, co potřebuje, aby se Hana cítila komfortně. Ve tvaru krystalu má i chrániče na nohách a boty bez podpatku, které na rozdíl u jejího druhého kostýmu nenajdete. Sluchátka a své brýle, které jí pomáhají v práci má u obou kostýmů. Druhý kostým je o dost odvážnější, ale i tak si ho Hana párkrát vzala a to bez větších problémů. Oba dva kostýmy také doplňují rukavice, které jí pomáhají při výrobě krystalů, když potřebuje.

Tomura ji také navrhl ještě jeden, který je žáru vzdorný, po útoku Collectora na Hanu. Liší se hlavně tím, že nemá vykrojená záda pro křídla, protože je Hana v této době už nemá, ale místo výkroje, zde nalezneme černého motýla.
-FOTO BUDE DOPLNĚNO-

 ~ RODINA ~


Rodiče

Otec: Nikolaus Elster 
Quirk: Crystal manipulation

Matka: Radka Růžičková / Radovan
 Quirk: Mind manipulation

Nevlastní otec: Patrik Radovan 
 Quirkless

Sourozenci

Nevlastní sestra: Alexandra Radovan / dvojče 
Quirkless

Nevlastní bratr: Jindřich Radovan / dvojče 
Quirkless

Nevlastní nejmladší sestra: Eleanor Radovan
Quirk: Storyteller / vypravěč


Širší příbuzenstvo

Babička: Katharina Elster - quirk: Crystal maker
Dědeček: Mathias Elster - Crystal wings
Strýc: Markus Elster - Crystal manipulation

Rodina Kasasagi

Oficiální manžel: Keigo Takami
Celé jméno: Keigo Kasasagi Takami
Pro Hero: Hawks, NO.2 Japonska

Villain manžel: Tenko Shimura
Celé jméno: Tenko Kasasagi Shimura
Villain name: Tomura Elster, dříve Tomura Shigaraki

Bývalá snoubenka: Alena Kovářová
Pro Hero: Falcon, NO.1 České Republiky


Děti

Jméno: Yuuta Kasasagi Shimura
Quirk: crystallization and decay
Nejstarší dítě rodiny Kasasagi

Jméno: Torio Kasasagi Takami
Quirk: Crystal fierce wings  
Druhé nejstarší dítě rodiny Kasasagi
/dvojče/

Jméno: Kei Kasasagi Takami
Quirk: Wings sword
O chvíli mladší sourozenec Toria
/dvojče/


Jméno: ??? Kasasagi Shimura
Quirk: ???
Nejmladší dcera rodiny Kasasagi


 Hacker life ~

„Člověk je dobrý a chce dobro. 
A když je zlý, tak lidé zajisté mu zatarasili cestu,
 na níž chtěl dobrým býti.
 Je to hrozná věc zatarasiti cestu,
ale je to tak časté,
 a proto je člověk zřídka dobrý.“

- Johann Heinrich Pestalozzi -

Život Hany je úzce spjat s darem její rodiny. Nejde tak o její vizuální vzhled, ale o nadání či talent přes programování. Hlavní linie rodiny Elster si toto nadání předává a ještě se nestalo, že by někdo zaostával za ostatními. Občas se sice ukázalo, že někdo nemusí být tak zdatný, ale určitý standart rodiny vždy drží.

Jako malá začínala s programování her a některé vylepšovala. Začínala tedy na hrách a svůj první notebook dostala od Karolíny, knihovnice z blízké knihovny, která si Hanu zamilovala. Na Haně jí upoutalo hlavně to, že jako jediné dítě si na počítači v knihovně nehraje a nesleduje Youtube videa, ale učí se a hledá si různé informace o programování. Pro její zapálení jí tedy poskytla neomezeně její notebook, který Haně po její smrti odkázala. Hana se o tomto skutku následně svěřila své babičce, která zjistila, že Karolína nezemřela náhodou, ale kvůli majetku, který by zdědila. Takže zařídila, aby se na vše přišlo a prokázala jí tak laskavost za to, jak se o Hanu starala.

Katharina Elster, její babička, jí následně v těchto věcech učila dále a rozšiřovala tak její povědomí o tom, jak své dovednosti v programování může využít až ji samotnou Hana překonala, tak jak její syn Nikolaus. Po odloučení od její rodiny, Hany tyto nabité zkušenosti využila při různých krádeží, aby zajistila finanční prostředky pro děti z internátu. Věděla, že legální cestou je nedostane a pokud ano, sestry by o tom věděly a peníze by zabavili. 

Hana později za svůj život vytvořila několik programů, které používá spousta organizací napříč celým světem. Pokud nejsou její tak i s velkou pravděpodobností se na nějakém podílela. Její největší úspěch je systém Arumihs, který Haně pomáhá při všem. Arumihs lze přirovnat k umělé inteligenci J.A.R.V.I.S. z filmů Ironman, celý tento systém má až nebezpečně blízko k umělé inteligenci. Pod něj patří pod stejným názvem, ovšem vždy s nějakým dodatkem, programy, které může Hana spravovat.

Název Arumihs, vznikl po tom, co pustil k vodě Tenko. Je to pozpátku jeho příjmení, Shimura, protože jí inspiroval k tomu, aby se doopravdy stala hrdinou. Ovšem ne tak obyčejným, jako byli ostatní, Hana totiž viděla děti, jako byl on sám a snažila se jim vždy pomoci. Což měla ve zvyku i když hrdinou nebyla, byla to její přirozenost, nechtěla, aby trpěli jako ona sama.

I když je Hana stále, pod názvem Moth, na prvním místě hackerů, které jsou v hledáčku, nedokáže vystopovat Collectorovi obchody, protože má pod sebou zdatné lidi a jsou ve větším počtu. Hana totiž většinou pracuje sama a ani samotnému Nikolausovi se to nedaří, což přirovnává k tomu, že s velkou pravděpodobností za to může stres a vše spojené s tím, co se mu stalo. Ovšem není vše, jak se zdá a postupně zjistí, že je někdo zradil.

„Pokud vás někdo jednou zradí, 
je to jeho chyba; 
Pokud vás zradí podruhé, 
je to vaše chyba.“

 - Eleanor Roosevelt -

~ Hero life ~

„Jen jedna věc je cenná na světě - 
aby člověk strávil život v pravdě a spravedlnosti.“

 - Marcus Aurelius -

Tento citát vystihuje vše v co Hana věří. Už jako malou chtěla vědět pravdu snad ovšem, ale vždy toužila, aby jí matka řekla, proč jí nenávidí. To se dozvěděla, až byla větší, dlouho žila v nevědomosti, pak jí opět neřekli pravdu její nová nabytá rodina Elster a vše si tak musela vždy domýšlet či najít cestu k pravdě ať to stojí, co to stojí. Nehledě spravedlnost, jako každý hrdina, spravedlnost je vším. Ovšem, jak se Hana potloukala životem, zjistila, že se spravedlností se zachází jako s nějakým kusem hadru. 
Některým obětem se jí nedostavilo a i když se jí zabíjet, jako malé příčilo, hlavně po tom, co udělala a také nechtěla být jako rodina Elster, nezbylo jí než vzít ten "kus hadru" a spravedlnosti dosáhnout po svém.

K profesy hrdiny ji nakonec přesvědčil Tomura, viděl v ní aspoň kousek naděje a snu, toho malého plačícího chlapce uvnitř sebe. Krom toho byla pro něj velice neobyčejnou osobností, která ho překvapovala a zároveň rozčilovala. Ovšem Tomura nebyl jediný, kdo ji k tomuto přivedl.
Jedním z dalších byl její momentální zachránce Tsunagu, Best Jeanist, který o tom ani neví. Hana jako malé děvčátko chodilo do obchodů s elektronikou snící o tom, že jednoho dne si bude moci dovolit dobrý notebook na práci. Při jedné z návštěv ji zaujalo vysílání, které bylo v sekci televizorů, kde byl nějaký rozhovor a ukázka z akce jedné z vycházeních hvězd Japonska, Pro Hero Best Jeanist. Přišlo jí to tehdy milé a zanechalo jí to v rozpoložení, že začala uvažovat, že by se přece jen mohla stát hrdinou a změnit tak něco, protože v České Republice přece jen "Hero" práce funguje jinak. 

Jednou z dalších zajímavostí je, že Hana je v kontaktu se všemi, které potakala na kurzu u Hero Safe Public Commission. Nejsou to vyloženě přátelé, ale svůj vztah všichni berou spíše pracovně a pomáhající si při různých patáliích. Při misích z Falcon a Muscarim nejednou pomáhala jednomu z nich či naopak.

Tým FaMD, nikdy nenavštívil Japonsko, i když původně bylo v plánu vypomoci při jednom případu. Ovšem najdou se i další země, do kterých se nedostaly. Krom Hero práce si také vyzkoušeli, jaké to je být ve válce, pomáhali vojákům z USA v Iráku. Což Hanu jen utvrdilo v tom, že děti jsou jen jakýmsi nástrojem pro páchání zla a jsou skoro vždy zneužívány pro tyto účely.


„Hlas většiny není žádným důkazem spravedlnosti.“ 
- Friedrich Schiller -

„Nespravedlivost na jednom místě zeměkoule ohrožuje spravedlnost na celém světě.“  
- Martin Luther King-




 













Komentáře

  1. Okej, práve si ma týmito spoilermi odstrelila na Mesiac! :D Také veci, že 4 potomkovia či dvaja manželia :D Wow, to som nečakala a som úplne nabudená na nové diely, lebo keď raz k tomuto dospeje, tak to bude pecka! Musím ti teda pochváliť tvoj článok o Hanke :) Moc som sa tešila, keď vyjde jej charakteristika, ja podobné články s predstavovaním postáv čítam moc rada. A veľmi ma potešilo, čo som tu našla. Aj to, že si dokončila farebne oficiálny Hanin obrázok :) Oba kostýmy sú krásne, ani neviem, že ktorý sa mi páči viac, ale možno ten menej odvážny, lebo mám slabosť na také botky, aké si jaj tam dala. Shigaraki sa riadne pochlapil, takýto dizajn by som ani ja nedala :D A tiež sa mi moc páčili tie osobnostné charakteristiky a aj zverokruh - myslím, že obe na Hanu dokonale sedia. Ja mám rada, keď sú postavy takto prepracované, človek má potom k nim bližšie, že ich berie ako viac reálne :) O toto sa snažím aj s mojou Nitou :) Moc sa mi páčilo aj doplnenie rodiny. Tá Hanina je naozaj veľká a tie obrázky to všetko len krásne dotvárajú :) Určite sa budem k tomuto článku vracať, keď ho budeš postupne dopĺňať a som moc rada, že máme takto všetko pekne na jednom mieste o tvojej OC spísané, je to moc nápomocné aj do budúcnosti! A takéto články vedia nakopnúť človeka k písaniu a čítaniu. Máš odo mňa obrovské dva palce hore :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji, že jste okomentovali tento příspěvek! :)