Válka si ráda bere ty, kteří jí nepatří


Když jsem malovala dostala jsem chuť psát. Ovšem nic, co by souviselo s KnB.
Už pár dní se mi hlavou honí nápady na mou novou povídku, kterou chci určitě sepsat a to na mou drahou Oc postavu Uchihu Hanare.
No a neboť jsem byla lehce naladěna na Naruto, tak jsem si sedla a nechala své fantazii volnou ruku a vzniklo toto krátké povídaní.
Přeji příjemné čtení.

*No a když je to tak trošku o Madarovi, tak tu nesmí chybět*



Vždy si přemýšlela, proč zrovna ty všechno takto schytáš. Pokaždé když se něco stalo, obvinili tebe. Nevýraznou dívčinu, která se chtěla ztratit v davu. Možná to bylo tou dobou, ve které si žila. Všude ta nenávist a války. Ano, války. Války mezi klanem Senju a Uchihy. 

Jen proto, že máš jiné názory a jiné chování, tě tady ve vesnici, kde si se narodila a vyrůstala, soudí. Kdo tě vlastně soudí? Lidé z tvého klanu. Ti neohrožení Uchihové, kteří jsou zapřísáhlí nepřátelé klanu Senju. 

Nevidíš rozdíl mezi jimi a sebou. Jsou to lidé, kteří mají rodiny, ženy a děti. I ty jsi ji měla. Ale válka je velice zlá a škodolibá. Ráda si bere, to co jí nepatří. A právě jedna z těch válek tě připravila též o tvé nejdražší. I tvůj vůdce přišel o vše a nedávno i o to poslední, co měl. O svého bratra. 

A to je vlastně důvod, proč si tě poslední dobou ten mladý vůdce Uchiha klanu tak moc všímá. Jsi sice nevýrazná, ale máš svůj vlastní mozek a když tě někdo naštve nebojíš se říct svůj názor. Sice vaše debaty neprobíhají klidně, protože se ve většině případů se zvrtnou a skončí dosti hnusnou hádkou. A když ostatní z toho mají škodolibou radost, že tě zase před všemi ponížil, ty víš něco, co oni ne. Můžeš ho vytáčet, jak chceš. Můžeš ho urážet, jak chceš. A i ty někdy velice hnusné hádky mu nezabrání v tom, aby zas další den za tebou přišel a bavil se s tebou, jako by se nic nestalo.

Ze začátku sis myslela, že si vybíjí svou zlost, frustraci a ztrátu svého bratra. Ale nakonec si pochopila, že tvou přítomnost přímo potřebuje. Jeho tvrdá a neoblomná image  je jen zástěrka. Neboť ty cítíš, že po tobě touží. I když typická pýcha Uchihy nedovoluje si něco takového přiznat. Přesto to akceptuješ, i když to občas hodně bolí.

Ten smrad spálených těl tě přímo udřel do nosu a ty si probereš. Ležíš na studené zemi a cítíš každičkou část svého těla a to jen díky té neskutečné bolesti. Polámaná žebra, zlomená noha a několik bodných ran zdobí tvé tělo. Oči upíráš na modrou oblohu, po které plují krásně bílé mraky, v kterých nacházíš útěchu z nadcházející věci. Dá se tomu říct věc?

Smrt. Umřeš tu a víš, že není nic, co by ti mohlo v této chvíli pomoci. Hlavou se ti honí různé věci. Přemýšlím nad tím, že si mu to měla říct i přesto, že by možná tvou náklonnost neopětoval. Začínáš toho velice litovat. Pořád sis říkala, že je čas, co by se mohlo stát... Toto se mohlo stát. 
Ale je pozdě neřekneš mu to, nikdy z tvých úst neuslyší ta slova. Slova, která jsou pro Uchihy někdy až moc bolestivá. Slova, v kterých se ukrývá ten cit, který dokázal v každém Uchihovi probudit tu ničivou sílu vašeho kekkei genkai. Mangekyou sharingan.

Tvoje oči zrudnou a černé tečky, které dříve zdobily tvůj sharingan se mění do nějakého útvaru. Slyšíš kroky nepřátel, nadešel tvůj čas. Si s tím smířená a přesto tvůj vrah padá k zemi. Tvé nově získané oči, v kterých je ukrytý cit s tím nejsou smířené a nechtějí umřít. Teď rozhodně ne. Přetočíš se na břicho a vyškrábeš se na nohy. Bolest, která ti teď projíždí tělem je přímo nesnesitelná, ale i tak tvůj pud sebezáchovy ti velí utéct. Musíš pryč. A to hned.

Kulháš lesem a snažíš se od toho prokletého místa dostat, co nejdál. Zatím se ti to daří a možná v tvém nitru kvete naděje, že mu to přece jen řekneš. Kunaj ti mine hlavu jen o několik centimetrů a ty se  prudce otočíš. Senju, dohnali tě. Zmoženě se opřeš zády o strom a sjedeš k zemi. Nemáš šanci utéct.  Vzhlédneš k té bandě vrahů a usměješ se, v jejich čele stojí bělovlasý Senju, kterého z náš z vyprávění od ostatních. Smrt je tedy jasná.

Už nevěříš v zázrak, tvé oči pomalu klesají a tvá mysl padá do temnoty. Cinkot kunajů a zvuk odrážející se od nárazů katan tě zas na chvíli donutí otevřít oči. Posily dorazili. Pozdě?
Tvé černé oči vzhlédnou k místu, kde stál bělovlasý muž. Místo něj tam stojí On.
Mžouráš, musí se ti to zdáš. Ztratila si mnoho krve a máš halucinace. A přesto doufáš. Tak moc toužíš po tom, aby to byl On. Tvůj hlas je sice skoro neslyšný, ale i tak ty slova musíš vyslovit.

Opět zavíráš oči, chce se ti tak moc spát. Cítíš bolest a únavu. Smrt je tedy vítaný host, které ho teď ráda uvítáš.
"Prober se! Nemůžeš usnout!" Ten hlas dobře znáš. Pevný a rozhodný, ale i přesto v něm slyšíš náznak strachu. Na svých rtech ucítíš jeho rty, které jsou tak měkké a teplé. Ale teď už své oči nedonutíš otevřít. Už je vážně pozdě.

Válka si ráda bere ty, kteří jí nepatří a to on díky tobě pocítil znovu.

Komentáře

  1. Jooj, Dechi! Toto bolo také nádherné a padlo mi to tak moc vhod! Vážne. V prvom rade - ten obrázok je krásny, už som naň mrkla :) ale od teba som ešte nič, čo by sa mi nepáčilo, nevidela, takže to už je u teba klasika :) No a musím vyjadriť svoju lásku k Uchiha klanu. Milujem ich a rovnako aj Madaru. Preto ma toto tu nesmierne potešilo. Tvoja OC Hanare ma zaujala už vtedy, keď si s ňou objednala poviedku na Secret Santu. Ona a Madara sa mi spolu moc páčia a ten fanart, čo si ich nakreslila, bol úplne dokonalý ♥ Toto bolo ale veľmi smutné, kruté a predsa tak moc pravdivé. V tých dobách to tak v ninja-svete skutočne chodilo. Vystihla si to úplne úžasne. A myslím, že ten Senju, ktorý tam bol spomenutý, bol pravdepodobne Tobirama, mám pravdu? :) No, každopádne, som rada, že sa tam napokon "On" objavil :) A dúfam, že Hanare vyviazla nakoniec živá, pretože by mi bolo moc ľúto, ak by zomrela a určite aj Madarovi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. OOO... Moc děkuji! :3
      Uchihové a Madara, kdo by je nemiloval.:3
      Příběh není o Hanare, je to prostě o nějaké dívčině. A ano, nakonec umřela... Někdy prostě musí být i bad ending... No a ano, kdo jiný by byl bělavlasý Senju, než mlj milovaný Tobirama.
      Ta doba byla krutá a brala si všechno a všechny...

      Vymazat
  2. Pekná forma. ty rozprávanie je super, ale ja sama som ho ešte neskúsila napísať a tebe to ide pekne, takže určite ešte niekedy niečo podobné urob :]
    Vybrala si si smutnú tému, ale pre mňa zaujímavú a lákavú :] Madaru mám rada a celkovo minulosť v Narutovi je vec, ktorá má v tvorbe fakt potenciál :]
    Bolo to pekné, smutné, ale pekné :] dobre sa to čítalo a ubehlo to :D :] také skôr na zamyslenie, aby si čitatel vela vecí mohol "vyfantazírovať" podľa seba :]

    Inak, čo ten oznam? :D Budem ti tu teraz stále loziť :DDD takže my sme oficiálne s Akashim pár xDDD fúúú, vyzerá to tak krásne [ hááá, zasaten môj narcizmus :DDDDD ]...ale teraz vážne...to ako fakt? :D :] júúúúúú :D naozaj? skutočne? :D Nerobte si srandu :DDD V každom prípade sa teda teším a ja si to ani nezaslúšim :DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, forma psaní v osobě Ty , mě strašně dlouho lákala a strašně se mi líbí. :) Jsem ráda, že se ti to líbilo. Docela mě to překvapilo, že to psaní celkově uteklo a téma před založením Konohy se mi strašně líbí. Takže moje velká čtverka bratři Uchihové a senju jsou prostě topka. To období je sice kruté, ale nádherné a doufám, že si mi to podaří vystihnout, když jem se tozhodla psát na můj zmiňovaný pár MadaraxHanare.
      A ano, chtěla jsem, aby člověk do toho trošičku zapojil svoji fantazii. :)

      Jinak ano, abych tě ujistila. Chtěla jsem na vás dva něco napsat, už od doby, co vyšel poslední dílek malé florbalistky. Když jsem napsala, že Akashi přijel do Česka. A ty komentáře mě k tomu přímo pobízeli. :)
      Jinak doufám, že to nebude vadit Farah, ale ráda, bych to tak trošičku napojila na její povídku pro tebe. Jen lehce jí tam zmínila. :)
      A doufám, že se ti ten můj výtvor patvor bude líbit. :)

      Vymazat
    2. Ty si zlatíčko :] ako vážne netuším, čo k tomu napísať :] vy ste takí moji anjelíci blogerskí :]
      Už aby som mala po semestri, skúškovom a mohla začať s tými odmenami [ trestami xDDD ] pre Vás :D

      Vymazat
    3. Áno, prosííím! :D Urob to, máš moje požehnanie! :D Odkedy vyšiel ten Petrikin fanart a básni mi o Akashim, tak ich proste musím shipovať :D strašne moc sa teším, až to napíšeš, tiež sem chodím nedočkavo vyzerať ako cigánka poštára, čo má doniesť prídavky xD Ale fakt, moc sa na to teším, že čo vymyslíš a ako to nadpojíš, lebo predsa len, ten môj paskvil skončil tak neurčito a otvorenie, že si to asi pokračovanie až pýta, tak som zvedavá, či dorazí Akashi k nám, alebo niečo povodné :D

      A ja som si hneď vybavila Hanare pri čítaní, nevime prečo :) možno kvôli tomu, že ju u teba mám k nemu už automaticky zafixovanú :) ale dať voľnosť čitateľom, nech sa vžijú sami, je tiež úžasné :) Moc sa mi to páčilo a teším sa aj na to, čo s Madarom a spol. napíšeš ďalej. Presne ako si povedala - oni 4 sú all star team :D úžasné postavy a vždy ma teší, keď sa o nich zaujíma aj niekto ďalší ako ja :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji, že jste okomentovali tento příspěvek! :)